Pasta met kabeljauw en courgette salade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • verwarm de oven voor op 200°C
  • Breng een pan met water en zout aan de kook voor de penne.

Courgette marineren

  • Schil de courgettes in dunne plakken met behulp van een kaasschaaf.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne ringen.
  • Was de citroen en rasp de helft van de schil over de courgette. Halveer de citroen, pers 1 helft uit over de courgettes en meng de peper erdoor.
  • Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie.
  • Laat de courgettes circa 15 minuten marineren.

Pasta en de kabeljauw

  • Kook de penne in circa 10 minuten gaar.
  • Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
  • Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper. Leg de filets in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak de filets in circa 10 minuten gaar in de oven.
  • Giet de penne af, laat een beetje kookvocht erin, voeg een scheutje olijfolie toe en roer de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.


Lichtpikante courgettesalade

  • Was, pluk en droog de sla.
  • Verdeel de sla en courgetteplakken in een schaal.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in plakjes. Voeg de tomaatjes en mozzarella toe aan de salade.
  • Hak de bieslook fijn en voeg toe.
  • Besprenkel de salade met de overgebleven marinade van de courgette.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan en strooi ze over de salade.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met kabeljauw en courgette salade

  • 3 courgettes
  • 0.5 rode peper
  • 1 citroen
  • olijfolie extra vierge
  • 400 g volkoren penne pasta
  • 4 stuks kabeljauwfilet a 150 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el pesto
  • 1 kropsla
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 150 g mozzarella
  • 1 bosje bieslook
  • 50 g pijnboompitten
  • zonnebloemolie

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal
Geef je waardering
1