Pasta met forel uit de oven

7
Makkelijk
Pasta met forel uit de oven

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af.
  • Pel en snijd de sjalotjes in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de champignons en de oregano toe en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
  • Scheur de forelfilet in stukjes.
  • Snijd de olijven in stukken.
  • Voeg de mascarpone en de olijven toe en laat op laag vuur circa 2 minuten pruttelen. Voeg de forel toe en warm circa 2 minuten door.
  • Verdeel de penne over een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel in circa 12 minuten goudbruin.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de roosjes van de broccoli en kook de broccoliroosjes circa 1 minuut. Giet de broccoli af.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Meng voor de salade de tomaten en de broccoli met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de pasta en de salade over borden.

Ingredienten

4
Personen

Pasta met forel uit de oven

  • 300 g penne
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 200 g gerookte forelfilet
  • 100 g zwarte olijven
  • 250 g mascarpone
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 stronk broccoli
  • 3 trostomaten
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • ovenschaal
Pasta met forel uit de oven
Geef je waardering
7