Bereiding
Verwarm de oven voor op 120 °C. Pel de knoflook en maal voor de pesto de knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum, pijnboompitten en een flinke scheut olijfolie extra vierge fijn in het hakmolentje van de staafmixer en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak de biefstukken rondom bruin, bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg de biefstuk in een ovenschaal en verdeel de gorgonzola erover. Laat de biefstukken even zo staan tot ze de oven in kunnen.
Kook de pasta in kokend water met een beetje zout in circa 9 minuten beetgaar.
Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit de ui met een beetje zout circa 2 minuten. Halveer de cherrytomaten. Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak ze met een beetje versgemalen peper circa 5 minuten mee tot het vocht van de tomaten verdampt is. Voeg de spinazie in twee delen toe aan de pan en laat het eerste gedeelte in circa 3 minuten slinken. Voeg daarna de rest toe, roer goed door en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Zet de biefstukken in de oven.
Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine dunne plakjes. Voeg ze toe aan de pan met spinazie en bak circa 2 minuten mee.
Giet de pasta af en roer de pasta met de pesto door de groenten, breng het geheel op smaak met zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de pasta op borden en leg de biefstuk er bovenop.
0 reacties