- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd het katenspek in kleine stukjes.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Meng de helft van de knoflook, katenspek, paneermeel, de helft van de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas, het ei en een beetje zout en versgemalen peper door het kippengehakt. Kneed alles goed door. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verdeel de kippengehaktballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kippengehaktballetjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de rode uien in parten.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien circa 5 minuten in. Voeg de resterende knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut mee en meng de resterende Parmezaanse kaas erdoor. Bak circa 2 minuten mee. Voeg de bruine basterdsuiker toe, schenk de balsamicoazijn en de passata erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 5 minuten koken. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in grove schuine stukken. Kook de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar.
- Verdeel de pasta met saus over borden. Verdeel de kippengehaktballen en de snijbonen over de pasta en strooi de resterende peterselie eroverheen.
0 reacties