De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta in zoete uien-tomatensaus

25 min kooktijd
Pasta in zoete uien-tomatensaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kippengehaktballetjes
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd het katenspek in kleine stukjes.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Meng de helft van de knoflook, katenspek, paneermeel, de helft van de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas, het ei en een beetje zout en versgemalen peper door het kippengehakt. Kneed alles goed door. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal. Verdeel de kippengehaktballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kippengehaktballetjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. 
Pasta
  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
Pasta in zoete uien-tomatensaus
  • Pel en snijd de rode uien in parten. 
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien circa 5 minuten in. Voeg de resterende knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe, bak 1 minuut mee en meng de resterende Parmezaanse kaas erdoor. Bak circa 2 minuten mee. Voeg de bruine basterdsuiker toe, schenk de balsamicoazijn en de passata erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 5 minuten koken. Roer de pasta erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
Snijbonen
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in grove schuine stukken. Kook de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar. 
Serveren
  • Verdeel de pasta met saus over borden. Verdeel de kippengehaktballen en de snijbonen over de pasta en strooi de resterende peterselie eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker