Pasta e fagioli

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta e fagioli

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
  • Pel en snijd de knoflook. Voeg toe aan de pan en bak circa 1 minuut mee.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Ris de rozemarijn en snijd de naaldjes fijn.
  • Voeg de spekjes, rozemarijn en rode peper toe en bak circa 3 minuten.
  • Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie toe aan de pan.
  • Voeg de bonen inclusief het vocht toe. Blijf circa 2 minuten roeren.
  • Voeg de bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook.
  • Kook de pasta in de bonensoep in circa 9 minuten gaar. Als de bonensoep te dik wordt voeg je een glas warm water toe. Roer goed door.
  • Voeg circa 2 eetlepels olijfolie extra vergine toe.
  • Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Groene kool

  • Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool.
  • Snijd de groene kool grof in reepjes.
  • Verhit olie in een wok en roerbak de kool circa 5 minuten. Voeg na circa 2 minuten een scheutje water toe.
  • Breng op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje zout en peper.

Serveren

  • Verdeel de soep over de borden en serveer de kool erbij.

Ingredienten

4
Personen

Pasta e fagioli

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 g magere spekblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 400 g cannelini bonen
  • 400 g bruine bonen
  • 1 l kokend water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 250 pipe rigate of ragitone
  • 50 g geraspte Paramzaanse kaas
  • 1 groene kool
  • 0.5 citroen
  • olijfolie
Geef je waardering
9