Pasta e fagioli
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
- Pel en snijd de knoflook. Voeg toe aan de pan en bak circa 1 minuut mee.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Ris de rozemarijn en snijd de naaldjes fijn.
- Voeg de spekjes, rozemarijn en rode peper toe en bak circa 3 minuten.
- Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie toe aan de pan.
- Voeg de bonen inclusief het vocht toe. Blijf circa 2 minuten roeren.
- Voeg de bouillonblokjes en het water toe en breng aan de kook.
- Kook de pasta in de bonensoep in circa 9 minuten gaar. Als de bonensoep te dik wordt voeg je een glas warm water toe. Roer goed door.
- Voeg circa 2 eetlepels olijfolie extra vergine toe.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Groene kool
- Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool.
- Snijd de groene kool grof in reepjes.
- Verhit olie in een wok en roerbak de kool circa 5 minuten. Voeg na circa 2 minuten een scheutje water toe.
- Breng op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje zout en peper.
Serveren
- Verdeel de soep over de borden en serveer de kool erbij.
0 reacties