De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta alla vodka

De vodka intensiveert de smaken in het gerecht waardoor je een ongelofelijk smaakvolle pasta krijgt.

30 min voorbereidingstijd
Pasta alla Vodka.

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"In plaats van peper en zout toe te voegen, kun je gewoon vodka gebruiken! Hierdoor word je pasta nog lekkerder én romiger."

Bereidingswijze

Pasta alla Vodka

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg eventueel wat zout toe. Giet af maar laat een beetje van het pastawater over.

    In plaats van penne kan je ook andere pastasoorten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan rigatoni of fusilli.

  2. Snijd de ui en basilicum fijn en pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en doe hier de ui en knoflook in. Fruit voor 3 minuten.

  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gedroogde chilivlokken toe. Roer goed door elkaar en laat nog ongeveer 5 minuten bakken. Giet de vodka in de pan en zet het vuur laag. Voeg als laatste de room en de fijngesneden basilicum toe. Meng het geheel goed door elkaar.

  4. Voeg de gekookte pasta met wat van het water toe aan de pan. Rasp naar eigen smaak de Parmezaanse kaas boven de pan maar houd nog wat over om te bestrooien. Roer goed door elkaar tot alle pasta is bedekt met de saus.

  5. Bestrooi de Pasta alla Vodka voor het serveren met extra geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum. Besprenkel met wat olijfolie en voeg eventueel nog wat grof zeezout toe (naar smaak).

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker