Parmigiana di melanzane

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik. Bestrooi ze met een beetje zout.

Pel en snipper de ui.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Snijd de steeltjes van de basilicum fijn, houd de blaadjes apart.

Ris de oregano.

Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 2 minuten. Voeg oregano en steeltjes van de basilicum toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, een beetje zout en versgemalen peper toe en verwarm de saus circa 10 minuten op laag vuur.

Verwarm een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine in circa 5 minuten goudbruin. Schep ze op keukenpapier om ze te laten uitlekken.

Snijd de mozzarella in plakken.

Rasp de pecorino.

Breng de tomatensaus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Schep een flinke lepel tomatensaus in een ovenschaal en leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier mozzarella en pecorino over. Bestrooi met basilicumblaadjes en schep er weer een laagje tomatensaus op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn (houd een paar blaadjes basilicum apart. Eindig met aubergine en bestrooi rijkelijk met pecorino.

Verwarm de parmigiana di melanzane circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat de parmigiana di melanzane een beetje afkoelen tot je hem snijdt.

Snijd de ciabatta in plakken.

 

Serveren

Schep de parmigiana di melanzane op bord en serveer er het brood bij.

Ingredienten

4
Personen

Parmigiana di melanzane

  • 5 middelgrote aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke bos basilicum
  • 0.5 bos oregano
  • olijfolie om in te bakken
  • 70 g tomatenpuree
  • 800 g tomatenblokjes
  • 250 g buffelmozzarella
  • 50 g Pecorino
  • olijfolie extra vierge
  • 1 ciabatta

Extra nodig

  • keukenpapier
  • ovenschaal
Geef je waardering
13