De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

parmigiana di melanzane

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik. Bestrooi ze met een beetje zout. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.

30 min kooktijd
Parmigiana di melanzane

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik. Bestrooi ze met een beetje zout.

Pel en snipper de ui.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Snijd de steeltjes van de basilicum fijn, houd de blaadjes apart.

Ris de oregano.

Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 2 minuten. Voeg oregano en steeltjes van de basilicum toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, een beetje zout en versgemalen peper toe en verwarm de saus circa 10 minuten op laag vuur.

Verwarm een laagje olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine in circa 5 minuten goudbruin. Schep ze op keukenpapier om ze te laten uitlekken.

Snijd de mozzarella in plakken.

Rasp de pecorino.

Breng de tomatensaus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Schep een flinke lepel tomatensaus in een ovenschaal en leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier mozzarella en pecorino over. Bestrooi met basilicumblaadjes en schep er weer een laagje tomatensaus op. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn (houd een paar blaadjes basilicum apart. Eindig met aubergine en bestrooi rijkelijk met pecorino.

Verwarm de parmigiana di melanzane circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat de parmigiana di melanzane een beetje afkoelen tot je hem snijdt.

Snijd de ciabatta in plakken.

 

Serveren

Schep de parmigiana di melanzane op bord en serveer er het brood bij.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk gerecht. Zonde om er brood bij te eten.
Nancy Rietveld
07-02-2024

Ook lekker