De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paris-Brest

Paris-Brest is een nagerecht uit de Franse keuken, met als basis soesjesdeeg.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Paris-Brest

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

 "Paris-Brest werd oorspronkelijk  gemaakt ter ere van de wielerwedstrijd Paris-Brest-Paris. Die werd in 1891 opgericht en is daardoor één van de oudste fietsraces ter wereld."

Bereidingswijze

Soezenbeslag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Breng in een pan water, melk, boter, zout en suiker aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar de bloem circa 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door.
Schep het beslag in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit een cirkel soezenbeslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit nog een cirkel op het soezenbeslag en herhaal dit tot het beslag op is.
Hak de amandelen en bestrooi het soezenbeslag ermee.
Bak het soezenbeslag in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Zet de oven uit en laat de krans afkoelen in de oven.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Hazelnootcrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig.
Roer de banketbakkersroom los en voeg in twee gedeeltes toe aan de boter.
Meng de hazelnootpasta erdoor. Schep de crème in een spuitzak met grof kartelspuitmondje.

Paris-Brest
Snijd de soezenkrans met een kartelmes rondom doormidden.
Spuit de hazelnootcrème erop en leg de bovenkant erop.
Bestuif de Paris-Brest met poedersuiker.
 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Waarom staat bij het beslag van de soezen nog 1 eetlepel bloem, die komt niet voor als je het recept wil maken.
Marion Bas
09-11-2024
Hi,

Bedankt voor je oplettendheid! We hebben het recept aangepast.

Groeten,
Team-24Kitchen
Thijs Bruins
03-12-2024

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.