De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Parelcouscoussalade met verse makreel, noten, sinaasappel, granaatappel en lof

Tijdens het 24Kitchen-festival maakte chef Mounir Toub deze schaal parelcouscoussalade met verse makreel, noten, sinaasappel, granaatappel en nog veel meer smaken.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Parelcouscoussalade met verse makreel, noten, sinaasappel, granaatappel en lof

Bereidingswijze

Kook de parelcouscous en gort (apart) beetgaar.

Maak de verse makreel schoon en snijd de filets eruit. Plaats het vel van de filets op een bakpapier en snijd het bakpapier iets groter dan de makreel. Pak de makreel op en smeer het vel licht in met olie en plaats weer met het vel kant op het bakpapier en bewaar in de koelkast voor later gebruik.

Meng alle ingrediƫnten met elkaar en breng op smaak met de olijfolie en zout en versgemalen peper.

Bak de makreelfilets door de filets met bakpapier zo in een droge, warme bakpan te plaatsen en bak tot het vel kant goudbruin is. De vis zouten en peperen en dan omdraaien. Vuur meteen uitzetten en makreel 2 minuten in de pan na laten garen.

Serveer de salade naar eigen inzicht op een schaal en garneer naar eigen inzicht met de ingrediƫnten die je gebruikt hebt en die je nog over hebt.

TIP
Als je het lekkerder vindt om alle groenten (beet)gaar te hebben zul je de venkel (en andere groenten die je wilt gebruiken) even moeten blancheren in kokend water.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.