- Pel en snipper de ui fijn.
- Schil en snijd de bleekselderij in plakjes.
- Schil en snijd de wortel in kleine blokjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de stengels van de venkel en snijd de venkel in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan. Druk het vlees uit de chipolataworst en verkruimel dit boven de pan. Bak het vlees in circa 4 minuten gaar.
- Voeg de ui, knoflook, venkel, bleekselderij en wortel toe en bak circa 6 minuten mee.
- Voeg de passata toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken.
- Kook de pappardelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de rucola in grove stukken en roer door de saus
- Serveer de pappardelle met de saus.
Zelf passata maken
- Breng een pan met water aan de kook.
- Verwijd het groene kroontje van de tomaten en kruis de onderkant van de tomaten in.
- Dompel de tomaten circa 20 seconden in het water en spoel ze koud. Verwijder het vel van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
- Pel en halveer de knoflook. Pluk de blaadjes basilicum.
- Verhit een scheutje olie in een pan en voeg de knoflook, tomatenpuree, tomaten en basilicum toe. Kook op laag vuur circa 15 minuten. Zet het vuur uit en verwijder de knoflook.
- Pureer met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
0 reacties