Bereiding
Kook de pappardelle in ruim kokend water met zout in circa 4 minuten beetgaar.
Snijd de venkel in dunnen plakjes en snijd de asperges in schuine stukjes. Pel en hak de knoflook fijn en snipper de bieslook. Hak de hazelnoten grof door. En snijd de shiitake in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Verhit een koekenpan met scheut olijfolie en bak de asperges op hoog vuur kort aan. Voeg na 4 min de knoflook, venkel en shiitake toe en bak mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep om met de helft van de Parmezaanse kaas.
Giet de pasta en af, laat niet te lang uitlekken. Voeg toe aan de koekenpan en schep de pasta en de groente goed om.
Serveren
Serveer pasta op diepe borden. Scheid het ei en leg de eidooier boven op de pasta. Maak af met de hazelnoten, wat bieslook en extra geschaafde Parmezaanse kaas.
0 reacties