Pel en snijd de knoflook in plakjes. Scheur het brood in stukjes. Ris de oregano.
Maal het brood met de oregano, knoflook, een klein scheutje olijfolie om in te bakken en een beetje zout fijn in de keukenmachine tot er een grof broodkruim ontstaat.
Verwarm een laagje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en bak het broodkruim circa 3 minuten tot het goudbruin is. Schep het broodkruim uit de pan.
Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Voeg de gepelde tomaten, water en het bouillonblokje toe aan de pan van het broodkruim. Breng op hoog vuur aan de kook en kook de tomatensaus circa 8 minuten tot deze wat ingedikt is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Halveer de olijven en de cherrytomaatjes.
Voeg de pappardelle, spinazie, cherrytomaatjes en olijven toe aan de saus. Roer goed door en breng op smaak met olijfolie extra vierge.
Serveren
Serveer de pappardelle met het broodkruim.
0 reacties