Pappa al pomodoro (gevulde tomatenpap)

10
Makkelijk
Pappa al pomodoro (gevulde tomatenpap)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pappa al pomodoro

  • Pel en snijd de knoflook.
  • Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, kruis ze in met een mesje, verdeel een derde van de knoflook over en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de cherrytomaatjes circa 10 minuten in de oven.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pluk de basilicumblaadjes en hak de steeltjes van de basilicum fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui, de rest van de knoflook en de basilicumsteeltjes toe circa 3 minuten.
  • Voeg de gepelde tomaten en het water toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Breng de soep aan de kook en laat circa 10 minuten doorkoken.

Venkelsalade

  • Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven een grote kom.
  • Snijd de bieslook fijn voeg de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en de kappertjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
  • Roer de gemengde sla en venkel door de dressing.

Pappa al pomodoro

  • Snijd het brood in blokjes en roer ze door de soep.
  • Halveer de olijven.
  • Voeg de basilicumblaadjes en de olijven toe en warm de soep goed door.
  • Haal de cherrytomaatjes uit de oven en roer ze door de soep.
  • Neem de pan van het vuur en roer een scheut olijfolie extra vierge door de pappa al pomodoro.

 

 

Ingredienten

4
Personen

Pappa al pomodoro

  • 4 teentjes knoflook
  • 500 g cherrytomaatjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui
  • 1 bosje basilicum
  • 800 g gepelde tomaten
  • 350 ml water
  • 0.5 oud wit brood
  • 3 el zwarte olijven (zonder pit)
  • zout
  • versgemalen peper

Venkelsalade

  • 1 perssinaasappels
  • 0.5 bosje verse bieslook
  • 1 el witte wijn azijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el kappertjes
  • 1 venkel
  • 100 g gemengde sla
Pappa al pomodoro (gevulde tomatenpap)
Geef je waardering
10