- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pappa al pomodoro
- Pel en snijd de knoflook.
- Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, kruis ze in met een mesje, verdeel een derde van de knoflook over en besprenkel met olijfolie.
- Bak de cherrytomaatjes circa 10 minuten in de oven.
- Pel en snipper de ui.
- Pluk de basilicumblaadjes en hak de steeltjes van de basilicum fijn.
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui, de rest van de knoflook en de basilicumsteeltjes toe circa 3 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten en het water toe en breng op smaak met zout en peper.
- Breng de soep aan de kook en laat circa 10 minuten doorkoken.
Venkelsalade
- Halveer de sinaasappel en pers het sap uit boven een grote kom.
- Snijd de bieslook fijn voeg de witte wijnazijn, olijfolie extra vierge en de kappertjes toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne plakjes.
- Roer de gemengde sla en venkel door de dressing.
Pappa al pomodoro
- Snijd het brood in blokjes en roer ze door de soep.
- Halveer de olijven.
- Voeg de basilicumblaadjes en de olijven toe en warm de soep goed door.
- Haal de cherrytomaatjes uit de oven en roer ze door de soep.
- Neem de pan van het vuur en roer een scheut olijfolie extra vierge door de pappa al pomodoro.
0 reacties