Pannenkoekentaart

21
Makkelijk
Pannenkoekentaart

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten totale tijd

Frambozenjam
Verwarm de frambozen in een pan. Meng de geleisuiker erdoor en breng het aan de kook. Laat circa 1 minuut doorkoken. Haal eventueel schuim van de jam. Laat de jam afkoelen.

Pannenkoekenbeslag
Schenk de melk in een kom. Roer de bloem, het zout en de suiker erdoor en meng met een garde tot een glad beslag. Klop de eieren erdoor. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg samen met de zonnebloemolie toe aan het beslag. Verhit een klontje boter in de pan. Bak in een grote en kleine pan pannenkoeken en leg ze om en om op elkaar op een grote schaal met daar tussen een laagje frambozenjam zodat een soort ufo ontstaat.

Vanillevla
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de maïzena erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de vanillevla aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Breng op smaak met het zout. Laat de vla afkoelen. Giet de vla over de pannenkoekentaart.

Tip: voor het maken van chocoladevla is het recept hetzelfde, maar dan met 25 g cacaopoeder samen met de maïzena toegevoegd.

Ingredienten

1
Porties

Frambozenjam

  • 500 g diepvriesframbozen
  • 500 g geleisuiker

Pannenkoekenbeslag

  • 1 l melk
  • 500 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 2 el suiker
  • 5 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 1 el zonnebloemolie

Vanillevla

  • 1 vanillestokje
  • 1 l melk
  • 75 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 40 g maïzena
  • zout

Extra nodig

  • 1 grote koekenpan
  • 1 kleine koekenpan
  • boter om in te bakken
  • grote schaal voor de taart
Pannenkoekentaart
Geef je waardering
21