Pannenkoeken bakken
-
Klop de melk, bloem, suiker en een snufje zout in een kom tot een glad beslag.
-
Voeg de eieren en zonnebloemolie en mix tot een glad beslag.
-
Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak dunne pannenkoeken. Laat afkoelen.
Vulling en topping
-
Klop de slagroom stijf met de fijne kristalsuiker en vanille-extract.
-
Roer de mascarpone los en meng voorzichtig door de opgeklopte slagroom.
Pannenkoekentaart maken
-
Leg een pannenkoek op een serveerschaal. Bestrijk deze met een dunne laag aardbeienjam en een beetje mascarponeroom, maar laat de randen vrij.
-
Herhaal deze stap met de overige pannenkoeken, maar bewaar ¼ van het mascarponemengsel voor de topping. Eindig met een pannenkoek zonder vulling.
-
Smeer de achtergehouden mascarponecrème over de bovenkant van de taart in een ringvorm en leg de aardbeien in het midden.
0 reacties