Paksoi-ananassalade met kokosrijst

14
Makkelijk
Paksoi-ananassalade met kokosrijst

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

Breng in een pan het water en de kokosmelk aan de kook. Kook de rijst in circa 9 minuten, op laag vuur onder af en toe roeren, gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer de bosui door de rijst.

Paksoi-ananas salade

Snijd de paksoi in dunne repen. Schil de ananas. Snijd de ananas in de lengte door vieren en verwijder de kern. Halveer de plakken ananas in de lengte en snijd de ananas in gelijke stukken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Meng in een kom de ananas, paksoi, paprika en de seroendeng. Breng de salade op smaak met de sesamolie en een beetje zout en peper.

Chili-kip

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de chilisaus door de kip en warm kort door.

Serveren

Verdeel de rijst, paksoi-ananassalade en de chili-kip over borden.

Ingredienten

4
Personen

Paksoi-ananassalade met kokosrijst

  • 300 g pandanrijst
  • 500 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bosje bosui
  • 50 g seroendeng
  • 1 stronk paksoi
  • 1 ananas
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tl sesamolie
  • 400 g kipfilet
  • olijfolie
  • 2 el chilisaus
Paksoi-ananassalade met kokosrijst
Geef je waardering
14