De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paksoi-ananassalade met kokosrijst

Een heerlijk Oosters kipgerecht met een frisse salade en romige kokosrijst!

30 min kooktijd
Paksoi-ananassalade met kokosrijst

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst

Breng in een pan het water en de kokosmelk aan de kook. Kook de rijst in circa 9 minuten, op laag vuur onder af en toe roeren, gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer de bosui door de rijst.

Paksoi-ananas salade

Snijd de paksoi in dunne repen. Schil de ananas. Snijd de ananas in de lengte door vieren en verwijder de kern. Halveer de plakken ananas in de lengte en snijd de ananas in gelijke stukken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Meng in een kom de ananas, paksoi, paprika en de seroendeng. Breng de salade op smaak met de sesamolie en een beetje zout en peper.

Chili-kip

Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de chilisaus door de kip en warm kort door.

Serveren

Verdeel de rijst, paksoi-ananassalade en de chili-kip over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker