De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pain perdu met rood fruit

Gebruik bij dit gerecht een (oud)stokbrood. Snijd het brood in sneetjes. Giet melk in een schaal en voeg hier de eieren en kaneel aan toe. Halveer het vanillestokje en schraap het merg van het halve vanillestokje eruit. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel in de schaal.

30 min kooktijd
Pain perdu met rood fruit

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding:
Gebruik bij dit gerecht een (oud)stokbrood. Snijd het brood in sneetjes. Giet melk in een schaal en voeg hier de eieren en kaneel aan toe. Halveer het vanillestokje en schraap het merg van het halve vanillestokje eruit. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel in de schaal.

Klop dit geheel los. Leg de sneetjes brood in het mengsel van melk en eieren en laat het 5 minuten goed wellen zodat alle melk is opgezogen.

Snijd ondertussen het fruit.

Verhit boter in een pan en voeg de suiker toe. Als de suiker licht gekarameliseerd is, leg je de sneetjes brood in de pan. Bak het brood circa 2 minuten per kant.

Serveren:
Stapel de pain perdu op elkaar op een bordje. Maak het af met een beetje yoghurt en vers fruit.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker