De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pain perdu met rood fruit

Gebruik bij dit gerecht een (oud)stokbrood. Snijd het brood in sneetjes. Giet melk in een schaal en voeg hier de eieren en kaneel aan toe. Halveer het vanillestokje en schraap het merg van het halve vanillestokje eruit. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel in de schaal.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pain perdu met rood fruit

Bereidingswijze

Bereiding:
Gebruik bij dit gerecht een (oud)stokbrood. Snijd het brood in sneetjes. Giet melk in een schaal en voeg hier de eieren en kaneel aan toe. Halveer het vanillestokje en schraap het merg van het halve vanillestokje eruit. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel in de schaal.

Klop dit geheel los. Leg de sneetjes brood in het mengsel van melk en eieren en laat het 5 minuten goed wellen zodat alle melk is opgezogen.

Snijd ondertussen het fruit.

Verhit boter in een pan en voeg de suiker toe. Als de suiker licht gekarameliseerd is, leg je de sneetjes brood in de pan. Bak het brood circa 2 minuten per kant.

Serveren:
Stapel de pain perdu op elkaar op een bordje. Maak het af met een beetje yoghurt en vers fruit.

24Kitchen-chef EstĆ©e Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij EstĆ©e en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In EstĆ©e in Parijs, dompelt EstĆ©e zich onder in ā€˜la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen Ć©n proeven. Fietsend door de stad laat EstĆ©e je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt EstĆ©e in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohĆ©mien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt EstĆ©e altijd weer thuis in haar ā€˜petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.