Paddenstoelenclafoutis

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Paddenstoelenclafoutis

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de champignons in dunne plakken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant. Voeg een scheutje olijfolie, champignons, knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Meng in een kom met behulp van een garde de bloem, eieren, Parmezaanse kaas en de room door elkaar. Meng de gebakken champignons door het mengsel. Schenk het mengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Schuif in de oven en bak de clafoutis in circa 20 minuten gaar.

Salade

Meng de honing, olijfolie extra vergine en het sap van de sinaasappel met elkaar. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de vijgen in dunne repen. Meng de rucola, tomaten en vijgen door de dressing.

Serveren

Snijd de ciabatta in plakken. Verdeel de paddenstoelenclafoutis en de salade over de borden. Serveer het brood erbij.

Thema: herfst

Ingredienten

4
Personen

Paddenstoelenclafoutis

  • 250 g champignons
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el bloem
  • 4 eieren
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml kookroom
  • 1 ciabatta

Salade

  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 0.5 sinaasappel
  • 3 roma tomaten
  • 75 g gedroogde vijgen
  • 125 g rucola
Geef je waardering
8