De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ovengroenten met frisse saus

Probeer nu deze heerlijke combinatie van verschillende groenten, aardappels en een frisse saus die het gerecht helemaal compleet maakt. 

Traybake met frisse saus

Een recept van

Mikko Kuiper

Mikko Kuipers

Traybake is de trend van nu! Het is eigenlijk een hippe naam voor ovengroenten. Het verschil met een traybake is dat het vullend genoeg is voor een volledige maaltijd door bijvoorbeeld het toevoegen van aardappelen. Daarnaast deel ik een recept voor een frisse saus.

Bereidingswijze

Frisse saus

  1. Rasp de limoen. Knijp het sap uit de helft uit en snijd de jeneverbessen fijn. 

  2. Meng alle ingrediënten samen tot een saus. 

Kruidenolie

  1. Pel en snipper de knoflook. 

  2. Meng de knoflook met de Verstegen Original Spice Blend - Tex-Mex Blend voor Burrito's en de olijfolie. Voeg eventueel zout naar smaak toe. 

Aardappelen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Breng een pan met water aan de kook. Kook de aardappelen in circa 8 minuten bijna gaar. 

  3. Giet de aardappelen af en schud met de deksel op een pan tot de aardappelen uit elkaar vallen.

  4. Pel en snipper de knoflook. Gris de takjes van de rozemarijn. 

  5. Verdeel de olijfolie, knoflook en rozemarijn over de aardappelen. Verdeel over de helft van de bakplaat en bak goudbruin in circa 10 tot 15 minuten. 

Vegan traybake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  2. Pel en snijd de ui in grove stukken. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Snijd de bloemkool in roosjes. Snipper de bieslook. 

  3. Haal de plaat met aardappelen uit de oven. Verdeel de groenten over de andere helft van de bakplaat. Zet terug in de oven voor circa 10 minuten.  

  4. Verdeel in de laatste minuut het amandelschaafsel over de groenten en bak mee. 

  5. Serveer de groenten met de frisse, kruidenolie, aardappelen en bieslook.

    De Verstegen Original Spice Blend - Tex-Mex Blend voor Burrito's  is ook lekker bij burrito’s, taco’s, fajita’s of enchiladas. Voeg tijdens het bakken van je favoriete vulling de blend toe. Voeg eventueel zout naar smaak toe.

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker