Ragu
Stap 1:
Pel en snipper de ui. Verwarm in een bakpan twee eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui glazig. Rul het gehakt in de pan. Blus het gehakt af met de witte wijn en laat dit 3 minuten op laag vuur bakken.
Stap 2:
Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe. Laat dit circa 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper naar smaak en eventueel een theelepel suiker. Laat op laag vuur nog een klein uur sudderen met de deksel op de pan. Hak de peterselie fijn en roer door de saus.
Orecchiette
Stap 1:
Meng de bloem met 250 ml water en een snuf zout. Kneed tot een egaal deeg.
Stap 2:
Snijd het deeg in vieren. Maak een portie per keer; dek de rest af met een schone, vochtige theedoek zodat het niet uitdroogt. Rol een kwart deeg uit tot een worst van ongeveer 1,5 cm dik en snijd deze in stukjes van 1 cm. Maak ‘oortjes’ van de stukjes deeg met behulp van een tafelmes. Herhaal dit met de resterende kwarten van het deeg.
Tip van nonna Rosa:
Bestuif tussendoor het aanrecht met bloem om plakken te voorkomen.
Stap 3:
Breng een ruime pan water aan de kook met wat zout. Kook de orecchiette in circa 8 minuten gaar. Giet de pasta af.
Serveren
Meng een lepel van de saus door de gekookte pasta. Schep de borden op. Serveer de pasta met daarbovenop nog een flinke schep ragu en maak het gerecht af met versgeraspte Parmezaanse kaas.
0 reacties