De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Opgerolde cassata

Deze overheerlijke opgerolde cassata met ricotta, nootjes en chocolade is echt geweldig dessert. Smullen!

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Opgerolde cassata

Bereidingswijze

De Arabische invloed op Siciliaanse desserts is onmiskenbaar in deze cassata van zachte, gladde ricotta met stukjes noot en chocolade, verpakt in vinsanto-sponscake en pistachemarsepein. Ik ben er dol op.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren en suiker met een mixer, of met de hand, tot een luchtig geheel dat minstens in volume verdubbeld is. Zeef de bloem erboven, voeg de vanillepasta toe en spatel erdoor. Vet een braadslede van 26 x 36 cm in met boter, bekleed met bakpapier en vet het papier ook in. Schep het beslag erin en bak het in 12-15 minuten gaar.

Hak de pistachenoten fijn in een keukenmachine. Scheur de marsepein in stukjes, voeg ze toe, hak er een deeg van en voeg zo nodig wat water toe.

Neem de cake uit de oven en stort hem op een schone theedoek. Trek het bakpapier eraf, leg het er weer op en rol de cake voorzichtig op terwijl hij nog warm en soepel is. Laat de rol ongeveer 20 minuten afkoelen.

Meng de ricotta en suiker in een keukenmachine. Rooster de hazelnoten in een koekenpan goudbruin en hak ze met het geglaceerde fruit, de pistachenoten en chocolade fijn. Roer dit door de ricotta.

Rol bijna alle marsepein op een stuk bakpapier van 26 x 46 cm uit tot een dikte van 2 mm. Bestrijk hem met de jam, rol de cake uit en leg deze op de jam. Sprenkel de vinsanto erover en verdeel de ricotta erover. Leg de kersen op een rij aan de rand direct voor je, rol de cassata met behulp van het papier strak op en druk hem aan.

Snijd de uiteinden af, rol de overgebleven marsepein uit en steek er kleine figuurtjes uit ter decoratie. Leg de rol voor het serveren 30 minuten in de koelkast of vries hem in voor later. Laat bevroren cassata voor gebruik 3 uur ontdooien. Bestuif met poedersuiker en serveer.

CALORIEËN

VET

VERZ. VET

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

189 kcal

8,4 g

3,3 g

5,2 g

24,2 g

16,1 g

0,1 g

0,5 g

Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Deze zomer neemt Jamie Oliver ons mee naar het prachtige Italië in Jamie Cooks Italy! Het land is met de mooie landschappen, gezellige mensen en het geweldige eten het perfecte decor voor een foodtrip. Maar in Italië gaat het niet om topchefs en Michelin-sterren, het gaat om home-cooked familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie. Jamie Oliver en zijn vriend en mentor Gennaro Contaldo reizen het hele land af om de keukengeheimen van de mammas en nonnas van Italië te leren.

Wil jij ook leren koken als een echte Italiaan? Kijk dan vanaf 19 augustus elke zondag om 17:00 naar Jamie Cooks Italy, exclusief bij 24Kitchen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.