De lichtzoete smaak van de appels en de amandelspijs gaan perfect samen. Iedereen zal daarom gegarandeerd verrast zijn wanneer deze lekkere taart op tafel staat.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Bretons deeg

  • 260 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 160 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 eidooier
  • rasp van 1 citroen
  • 100 g amandelspijs
  • 50 g paneermeel

Vulling

  • 1 kg appels, goudreinetten
  • 100 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • rasp van 1 citroen

Benodigdheden

  • taartvorm 20 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Bretons deeg
1) Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom en mix het even door.

2) In de kom van de keukenmachine doe je de boter, suiker, het ei en de citroenrasp. Mix dit even tot een geheel.

3) Voeg nu de bloem in gedeeltes toe tot het een stevig deeg wordt. Maak hier een schijf van, verpak in folie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling
1) Was of schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Strooi de 100 gram suiker en de kaneel over de appels en verdeel de citroenrasp erover. Meng dit even goed door.

2) Verwarm de oven voor op 170˚C terwijl je het deeg uit de koeling haalt.

3) Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot ongeveer ½ cm dikte. Leg het in de taartvorm en strooi wat paneermeel over de bodem en verdeel de brokjes amandelspijs eroverheen. Stort de appelvulling hierop. Bak het in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Geef je waardering

17
APPELTAART MET AMANDELSPIJS
APPELTAART MET AMANDELSPIJS