De lichtboete smaak van de appels en de amandelspijs gaan perfect samen. Iedereen zal daarom gegarandeerd verrast zijn wanneer deze lekkere taart op tafel staat.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Bretons deeg

  • 260 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 160 g roomboter
  • 1/2 g ei
  • Rasp van 1 citroen
  • 100 g amandelspijs
  • 50 g paneermeel

Vulling

  • 1 kg goudreinetten
  • 150 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen
  • Rasp van 1 citroen

Benodigdheden

  • Taartvorm 20 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Bretons deeg 

Stap 1: 
Meng met de hand de bloem, bakpoeder en het zout. Meng in de andere kom met de keukenmixer de suiker, boter, ei en de citroenrasp. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het een stevig deeg word. Verpak in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast. 

Stap 2: 
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Bedek de taartvorm met het deeg en strooi het paneermeel over de bodem en brokkel dan het amandelspijs eroverheen. 

Vulling 
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng de appels met de suiker kaneel en de citroenrasp. Verdeel de appels over de taartvorm. Bak de taart voor 30 min. in een oven van      170 ˚C. Laat afkoelen voor het aansnijden

Geef je waardering

12
APPELTAART MET AMANDELSPIJS
APPELTAART MET AMANDELSPIJS