De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

open appeltaart met amandelspijs

 De lichtboete smaak van de appels en de amandelspijs gaan perfect samen. Iedereen zal daarom gegarandeerd verrast zijn wanneer deze lekkere taart op tafel staat.

45 min voorbereidingstijd
APPELTAART MET AMANDELSPIJS

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

De lichtzoete smaak van de appels en de amandelspijs gaan perfect samen. Iedereen zal daarom gegarandeerd verrast zijn wanneer deze lekkere taart op tafel staat.

Bereidingswijze

Bretons deeg
1) Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom en mix het even door.

2) In de kom van de keukenmachine doe je de boter, suiker, het ei en de citroenrasp. Mix dit even tot een geheel.

3) Voeg nu de bloem in gedeeltes toe tot het een stevig deeg wordt. Maak hier een schijf van, verpak in folie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling
1) Was of schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Strooi de 100 gram suiker en de kaneel over de appels en verdeel de citroenrasp erover. Meng dit even goed door.

2) Verwarm de oven voor op 170˚C terwijl je het deeg uit de koeling haalt.

3) Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol het uit tot ongeveer ½ cm dikte. Leg het in de taartvorm en strooi wat paneermeel over de bodem en verdeel de brokjes amandelspijs eroverheen. Stort de appelvulling hierop. Bak het in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker