Oosterse zalm

14
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Kook de gele rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Groente

  • Halveer de Chinese kool, verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok.
  • Voeg de Chinese kool toe en laat circa 4 minuten slinken.
  • Snijd de paksoi in reepjes.
  • Voeg de taugé en de paksoi toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Oosterse zalm

  • Verhit zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Dep de zalmfilets droog en bak circa 3 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur.
  • Voeg de teriyakisaus en de sojasaus toe, zorg dat de pan goed in beweging blijft.Voeg de sesamzaadjes toe.Gebruik een lepel om constant de saus over de zalm te scheppen.

Serveren

  • Leg de gele rijst op borden en serveer de groente en de zalm erbij. 

Ingredienten

4
Personen

Oosterse zalm

  • 300 g gele rijst
  • 1 Chinese kool
  • zonnebloemolie
  • 1 paksoi
  • 150 g taugé
  • 4 zalmfilets a 100 g
  • 5 el teriyakisaus
  • 2 el soja saus
  • 2 el sesamzaadjes
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • wok
Geef je waardering
14