Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Kip roerbakken
Snijd de kipfilets in blokjes van dobbelsteen formaat.
Verhit een scheutje rijstolie of 1 theelepel kokosolie in een wok. Verspreid de kokosolie over de bodem van de wok.
Schep de kipfilet in de wok en roerbak circa 5 minuten. Schep de kip uit de wok en laat rusten op een bord.
Groente roerbakken
Snijd de courgette en aubergine in blokjes
Pel en snijd de ui in dunne ringen
Verwarm een extra scheutje rijstolie of kokosolie in de wok.
Bak de kerrie circa 1 minuut.
Voeg de ui en 100 ml kokend water toe. Laat even koken tot de ui gaat glanzen.
Pel en pers de knoflook uit en voeg deze toe.
Voeg de aubergine en courgette toe. Bak circa 6 minuten tot de groente zacht worden.
Voeg de kip weer toe en warm circa 5 minuten door tot de kip gaar is
Roer de maïzena aan met water.
Voeg maïzena toe zodat het vocht in de wok gaat binden. Zet de wok van het vuur.
Voeg de sojasaus en chilipoeder toe.
Knijp de sinaasappel uit in de wok.
Meng alles door elkaar.
De rijst
Voeg de kurkuma toe aan de rijst en roer door elkaar.
Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de rijst.
0 reacties