Oosterse broccolisalade met gegrilde kip

11
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Noedels

  • Kook/week de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Oosterse broccolisalade

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Schil en snijd de wortel in reepjes.
  • Kook de broccoli en de wortel in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Schil en rasp de gember.
  • Snijd de rode peper in fijne ringetjes.
  • Halveer de limoen.
  • Meng in een grote kom de rode peper, de honing, sojasaus, sesamolie, de rasp van de gember en het sap van de limoen. Breng de dressing op smaak met versgemalen peper.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de koriander grof.
  • Roer de broccoli, wortel, bosui, koriander en de taugé door de dressing.

Gegrilde kipfilet

  • Verwarm de grillpan.
  • Halveer de kipfilets in de breedte tot schitzels. Besprenkel de kipfilets met een beetje rijstolie en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de kipfilets om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de filets in schuine gelijke plakjes. 

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Verdeel de Oosterse broccolisalade over de noedels en verdeel de gegrilde kip eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Oosterse broccolisalade met gegrilde kip

  • 300 g noedels
  • 1 stronk broccoli
  • 1 wortel
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 2 el honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje koriander
  • 150 g taugé
  • 400 g kipfilet
  • rijstolie

Extra nodig

  • rasp
  • grillpan (bbq)
Geef je waardering
11