Geroosterde broccoli
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snijd de ui grof.
- Pel en plet de knoflook.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Halveer de limoen.
- Meng in een kom de ui, knoflook, broccoli, het sap van de limoen, honing, sesamolie en een scheutje rijstolie. Hussel alles goed door.
- Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de broccoli in de oven in circa 15 minuten gaar.
- Snijd de bosui in ringetjes.
Krieltjes
- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 12 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Hoisin-karbonades
- Dep de karbonades droog met keukenpapier. Breng de karbonades op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en bak de karbonades om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Voeg de hoisinsaus en een scheutje water toe en bak circa 2 minuten mee. Wentel de karbonades goed door de hoisinsaus.
Serveren
- Verdeel de krieltjes en de geroosterde broccoli over borden. Verdeel de hoisin-karbonades eroverheen en strooi de bosui eroverheen.
0 reacties