Oosters geroosterde broccoli met hoisin-karbonades

8
Makkelijk
Oosters geroosterde broccoli met hoisin-karbonades

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Geroosterde broccoli

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snijd de ui grof.
  • Pel en plet de knoflook.
  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Halveer de limoen.
  • Meng in een kom de ui, knoflook, broccoli, het sap van de limoen, honing, sesamolie en een scheutje rijstolie.  Hussel alles goed door.
  • Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de broccoli in de oven in circa 15 minuten gaar.
  • Snijd de bosui in ringetjes.

Krieltjes

  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in circa 12 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Hoisin-karbonades

  • Dep de karbonades droog met keukenpapier. Breng de karbonades op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en bak de karbonades om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Voeg de hoisinsaus en een scheutje water toe en bak circa 2 minuten mee. Wentel de karbonades goed door de hoisinsaus.

Serveren

  • Verdeel de krieltjes en de geroosterde broccoli over borden. Verdeel de hoisin-karbonades eroverheen en strooi de bosui eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Oosters geroosterde broccoli met hoisin-karbonades

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stronken broccoli
  • 1 limoen
  • 1 el honing
  • 2 tl sesamolie
  • rijstolie
  • 800 g krieltjes met schil
  • 400 g schouderkarbonades
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 bosje bosui

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenpapier
Oosters geroosterde broccoli met hoisin-karbonades
Geef je waardering
8