Oosters gemarineerde cashewkip

39
Makkelijk
Oosters gemarineerde cashewkip

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kip marineren

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de schil van de gember. Rasp de gember.
  • Halveer de limoen.
  • Meng in een kom de knoflook, de gemberrasp, het sap van de limoen, bruine basterdsuiker, de maïzena, de sojasaus, hoisinsaus en de kippendijen. Dek de kom af en laat de kip in de koelkast circa 10 minuten marineren.

Oosters gemarineerde cashewkip

  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de uien en de paprika circa 4 minuten. Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten. Schenk de marinade erbij en breng aan de kook. Stoof de kip met deksel op de pan in circa 6 minuten gaar.
  • Roer de cashewnoten erdoor.

Broccoli

  • Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook in circa 4 minuten beetgaar.


Ingredienten

4
Personen

Oosters gemarineerde cashewkip

  • 300 g pandanrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 limoen
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el maïzena
  • 4 sojasaus
  • 4 el hoisinsaus
  • 400 g kippendijen zonder bot
  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • rijstolie
  • 150 g cashewnoten
  • 1 stronk broccoli

Extra nodig

  • rasp
Oosters gemarineerde cashewkip
Geef je waardering
39