De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Oma’s gehaktballen met een stoof van prei en rozijnen

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Oma’s gehaktballen met een stoof van prei en rozijnen

Bereidingswijze

Aardappels

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de paprikapoeder.
  • Voeg de aardappels toe en bak in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Gehaktballen

  • Kluts in een kom het ei met de melk.
  • Verkruimel de beschuiten met je handen boven de kom.
  • Voeg het gehakt en de kruidnagel toe. Meng goed door en maak 4 gelijke ballen.
  • Laat de boter uitbruisen in een pan en braad de ballen rondom bruin. Laat de ballen op laag vuur met de deksel op de pan in circa 20 tot 30 minuten gaar worden.

Rozijnen-preistoof

  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei circa 3 minuten.
  • Schenk het water op de prei, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Voeg de rozijnen en de tuinbonen toe. Stoof het geheel op laag vuur circa in 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.