Oma’s gehaktballen met een stoof van prei en rozijnen

15
Makkelijk
Oma’s gehaktballen met een stoof van prei en rozijnen

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in vieren.
  • Kook de aardappels in circa 10 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de paprikapoeder.
  • Voeg de aardappels toe en bak in circa 8 minuten goudbruin en krokant.

Gehaktballen

  • Kluts in een kom het ei met de melk.
  • Verkruimel de beschuiten met je handen boven de kom.
  • Voeg het gehakt en de kruidnagel toe. Meng goed door en maak 4 gelijke ballen.
  • Laat de boter uitbruisen in een pan en braad de ballen rondom bruin. Laat de ballen op laag vuur met de deksel op de pan in circa 20 tot 30 minuten gaar worden.

Rozijnen-preistoof

  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de prei circa 3 minuten.
  • Schenk het water op de prei, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Voeg de rozijnen en de tuinbonen toe. Stoof het geheel op laag vuur circa in 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper.

Ingredienten

4
Personen

Oma’s gehaktballen met een stoof van prei en rozijnen

  • 800 g vastkokende aardappels
  • zonnebloemolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 ei
  • 40 ml melk
  • 2 beschuiten
  • 400 g half om half gehakt
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 60 g boter
  • 4 preien
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 g tuinbonen
  • 100 g blanke rozijnen
  • versgemalen peper
Oma’s gehaktballen met een stoof van prei en rozijnen
Geef je waardering
15