Okersoep
Stap 1:
Kook het zoutvlees voor circa 10 minuten. Giet daarna af en snijd in stukken.
Stap 2:
Pel en snijd de ui en knoflook grof. Doe 2,5 liter water in een soeppan en voeg de kippendijen, ossenstaart, pimentkorrels, laurierblad, ui en knoflook toe en trek hier een bouillon van. Dit duurt op zijn minst 3-4 uur. Schuim tussendoor af.
Stap 3:
Was de okra’s, snijd de uiteinden weg en de rest in stukken. Voeg toe aan de bouillon en laat voor circa 45 minuten doorkoken.
Stap 4:
Snijd de selderij fijn en de gerookte kip in stukken. Voeg samen met de Madame Jeanette toe aan de bouillon.
Stap 5:
Snijd de de antroewa’s in en voeg toe aan de bouillon. Was en snijd het tayerblad en voeg als laatste toe aan de bouillon.
Tom tom
Stap 1:
Was de bananen en snijd de topjes weg. Halveer de bananen en voeg toe aan een pan.
Stap 2:
Voeg voldoende water en een snufje zout toe aan de pan en breng aan de kook. Kook voor circa 20 tot 30 minuten.
Stap 3:
Giet de bananen af en verwijder de schil. Pureer de bananen fijn.
Stap 4:
Draai met natte handen balletjes van de bananenpuree.
Stap 5:
Serveer de tom tom met de okersoep.
0 reacties