De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okersoep met tom tom

Deze Surinaamse soep met okra en tom tom (balletjes van bakbanaan) is een ware smaakexplosie. Perry deelt zijn recept zodat ook jij aan de slag kan met deze heerlijke versie van okersoep.

20 min voorbereidingstijd
305 min kooktijd
okersoep

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

Deze Surinaamse soep met okra en tom tom (balletjes van bakbanaan) is een ware smaakexplosie. Perry deelt zijn recept zodat ook jij aan de slag kan met deze heerlijke okersoep.

Bereidingswijze

Okersoep 

Stap 1: 
Kook het zoutvlees voor circa 10 minuten. Giet daarna af en snijd in stukken. 

Stap 2: 
Pel en snijd de ui en knoflook grof. Doe 2,5 liter water in een soeppan en voeg de kippendijen, ossenstaart, pimentkorrels, laurierblad, ui en knoflook toe en trek hier een bouillon van. Dit duurt op zijn minst 3-4 uur. Schuim tussendoor af. 

Stap 3: 
Was de okra’s, snijd de uiteinden weg en de rest in stukken. Voeg toe aan de bouillon en laat voor circa 45 minuten doorkoken.  

Stap 4: 
Snijd de selderij fijn en de gerookte kip in stukken. Voeg samen met de Madame Jeanette toe aan de bouillon. 

Stap 5: 
Snijd de de antroewa’s in en voeg toe aan de bouillon. Was en snijd het tayerblad en voeg als laatste toe aan de bouillon. 

Tom tom  

Stap 1: 
Was de bananen en snijd de topjes weg. Halveer de bananen en voeg toe aan een pan.  

Stap 2: 
Voeg voldoende water en een snufje zout toe aan de pan en breng aan de kook. Kook voor circa 20 tot 30 minuten.  

Stap 3: 
Giet de bananen af en verwijder de schil. Pureer de bananen fijn. 

Stap 4: 
Draai met natte handen balletjes van de bananenpuree.  

Stap 5: 
Serveer de tom tom met de okersoep. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT GUILTY PLEASURES  

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker