Snijd de merguez worstjes in stukjes. Bak ze circa 5 minuten in een droge hete koekenpan.
Snijd de groene pepers in stukken, verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten en venkel in kleine blokjes. Bewaar het venkelgroen. Bak de groene pepers en venkel 3 minuten mee met de worstjes. Voeg de tomatenpuree, karwijzaad, harissa en het zout toe, bak 1 minuut en voeg daarna de tomaten in blokjes toe.
Voeg een scheutje water toe en kook circa 15 minuten. Breek de eieren in de saus laat ze op laag vuur zachtjes stollen. Hak de peterselie fijn en strooi over de saus, samen met het venkelgroen. Besprenkel met olijfolie. Serveer met warm brood.
Rooster voor de harissa de puntpaprika’s in de vlam van het gasfornuis of op de barbecue tot ze zwart zijn. Pel de paprika‘s; verwijder alle zwarte velletjes en de zaadlijsten.
Verwijder de zaadlijsten uit de pepers (rol ze heen en weer, snijd het kapje eraf en schud de zaadjes eruit).
Pureer de paprika’s, pepers, knoflook en royaal zout in de vijzel, keukenmachine of met de staafmixer. Serveer bij de worstjes.
0 reacties