De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ojja met merguez en venkel

30 min kooktijd
Ojja met merguez en venkel

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de merguez worstjes in stukjes. Bak ze circa 5 minuten in een droge hete koekenpan.

Snijd de groene pepers in stukken, verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten en venkel in kleine blokjes. Bewaar het venkelgroen. Bak de groene pepers en venkel 3 minuten mee met de worstjes. Voeg de tomatenpuree, karwijzaad, harissa en het zout toe, bak 1 minuut en voeg daarna de tomaten in blokjes toe.

Voeg een scheutje water toe en kook circa 15 minuten. Breek de eieren in de saus laat ze op laag vuur zachtjes stollen. Hak de peterselie fijn en strooi over de saus, samen met het venkelgroen. Besprenkel met olijfolie. Serveer met warm brood.

Rooster voor de harissa de puntpaprika’s in de vlam van het gasfornuis of op de barbecue tot ze zwart zijn. Pel de paprika‘s; verwijder alle zwarte velletjes en de zaadlijsten.

Verwijder de zaadlijsten uit de pepers (rol ze heen en weer, snijd het kapje eraf en schud de zaadjes eruit).

Pureer de paprika’s, pepers, knoflook en royaal zout in de vijzel, keukenmachine of met de staafmixer. Serveer bij de worstjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker