Nougat de Montélimar

58
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rooster de amandelen circa 10 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen. Bestrijk de bakvorm met olie, leg er een bakpapiertje in en verdeel 10 vellen eetpapier over de bodem bedekt zodat de bodem bedekt is.

Breng suiker, water en honing aan de kook tot 140 ºC. Mix de eiwitten stijf. Giet langzaam de kokende siroop bij het eiwit tot de siroop helemaal is opgelost. Meng de afgekoelde noten, pistache en de gekonfijte sinaasappelschil door het schuim. Verdeel het schuim in de vorm. Strijk de nougat goed uit. Bedek de bovenkant ook met eetpapier en laat 1 nacht opstijven. Snijd de nougat met een nat mes in kleine blokjes van 4x3 cm.
De nougat wordt harder als je hem op een rooster laat 'drogen'.

Ingredienten

20
Porties

Nougat de Montélimar

  • 150 g amandelen met vlies
  • 125 g amandelen
  • 150 g pistachenoten
  • 350 g suiker
  • 125 ml water
  • 340 g honing
  • 3 eiwitten
  • 250 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 20 vellen wit eetpapier

Extra nodig

  • Bakvorm 21x21 cm
  • bakpapier
Geef je waardering
58