De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

No bake lemon meringue pie

Gek op citroen? Deze no bake lemon meringue pie is een must om te maken!

70 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
No bake lemon meringue pie

Bereidingswijze

Bodem

Smelt de boter. Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels. Meng de boter goed door de kruimels. Bekleed de taartvorm met bakpapier en druk de kruimels stevig in de vorm, zodat er een bodem ontstaat. Laat de bodem circa 20 minuten in de koelkast hard worden.

Lemoncurd

Rasp en pers de citroenen. Splits twee vijfde van de eieren; gebruik voor de curd de dooiers, maar bewaar de eiwitten voor het eiwitschuim. Meng de suiker, resterende eieren, dooiers, citroensap en circa twee derde van het citroenrasp in een kom. Klop dit au bain-marie tot een dikke curd en meng er als laatste de boter doorheen. Schenk de curd op de koekjesbodem, bestrooi met het resterende citroenrasp en laat circa 1 uur in de koelkast afkoelen.

Eiwitschuim            

Splits het ei. Klopt het eiwit, samen met de achtergehouden eiwitten schuimig en voeg de suiker in 3 delen toe. Klop de eiwitten stijf. Spatel het eiwitschuim op de taart en karamelliseer met de gasbrander. 

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.