Niños envueltos (geknuffelde baby)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Salsa rápida de tomates:
Ontvel twee tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in reepjes. Pel en snipper de ui en meng met de tomatenreepjes. Snijd de achtergehouden tomaat in stukjes. Ris de tijmblaadjes en pel en hak de knoflook fijn. Pureer de stukjes tomaat, ui, tijm en knoflook. Breng dit mengsel aan de kook. Meng de wijn met de tomatenpuree en roer dit door het tomaten-uimengsel. Voeg op laag vuur de olie en de tomatenreepjes toe. 
Breng op smaak met zout en peper en laat circa 5 minuten stoven.

Niños envueltos:
Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Snijd de biefstuk in 5 brede plakken, bestrijk beide kanten met de adobe de eceinte y hierbas en laat ze circa 15 minuten marineren. Halveer de paprika’s over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's en het spek in reepjes. Verhit 1 el olie in een pan en bak de paprika's en het spek tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het paprikamengsel over de biefstukken, rol ze op en prik ze vast met een cocktailprikker.
Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de gevulde biefstukken in circa 3 minuten rondom goudbruin. Leg de biefstukken in een ovenschaal, schenk de salsa rápida de tomates erover en stoof ze, afgedekt met aluminiumfolie, in circa 20 minuten gaar.

Ingredienten

4
Personen

Salsa rápida de tomates

  • 3 tomaten
  • 2 uien
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml witte of rode wijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper

Niños envueltos

  • 1 kg lendenbiefstuk
  • 3 el adobe de eceinte y hierbas
  • 4 rode paprika's
  • 5 plakjes mager spek
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1500 ml salsa rápida de tomates

extra nodig

  • cocktailprikkers
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
0