Nasi met shiitakes

1
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Nasi

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de knoflook, ketoembar en de kerriepoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de prei, ham en de rijst toe en roerbak circa 5 minuten.
  • Voeg de taugé toe en bak circa 1 minuut.
  • Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

Shiitake

  • Verwijder de harde onderkant van de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in grove stukken.
  • Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de shiitakes in circa 5 minuten gaar.
  • Schenk de sojasaus erbij en warm nog circa 3 minuten goed door.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Bak de helft van de bosuitjes kort mee met de shiitakes. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de nasi en de shiitakes over de borden. Garneer met de resterende bosuitjes.

Tip: kook de rijst het liefst een dag van tevoren. De rijst is makkelijker en beter te bakken als deze koud is.

Ingredienten

4
Personen

Nasi

  • 300 g pandanrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 200 g boerenachterham (dikke plak)
  • arachideolie
  • 2 tl ketoembar
  • 2 tl kerriepoeder
  • 125 g taugé

Shiitakes

  • 250 g shiitakes
  • 1 klontje boter
  • 40 ml sojasaus
  • 1 bos bosui

Extra nodig

  • wok
Geef je waardering
1