Nasi
- Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
- Snijd de ham in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de knoflook, ketoembar en de kerriepoeder circa 2 minuten.
- Voeg de prei, ham en de rijst toe en roerbak circa 5 minuten.
- Voeg de taugé toe en bak circa 1 minuut.
- Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.
Shiitake
- Verwijder de harde onderkant van de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in grove stukken.
- Verhit een klontje boter in een pan en roerbak de shiitakes in circa 5 minuten gaar.
- Schenk de sojasaus erbij en warm nog circa 3 minuten goed door.
- Snijd de bosui in dunne ringen. Bak de helft van de bosuitjes kort mee met de shiitakes. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de nasi en de shiitakes over de borden. Garneer met de resterende bosuitjes.
Tip: kook de rijst het liefst een dag van tevoren. De rijst is makkelijker en beter te bakken als deze koud is.
0 reacties