De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nasi goreng

Maak de sjalot en knoflook schoon en snipper deze samen met de rode peper. Pel de garnalen en snijd de kip in blokjes. Was de spinazie en snijd de bosui in ringetjes. Snijd de kool. Kluts de eieren. Fruit in de wok de sjalot, knoflook en pepers. Snijd de Chinese kool en voeg deze toe samen met de kip en garnalen. Sambal, ketjap en eieren toevoegen en bakken tot het vocht is verdampt. Rijst toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Voeg als laatste de spinazie en bosui toe. Serveer de nasi met een gebakken ei en kroepoek.

20 min kooktijd
Nasi Goreng

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak de sjalot en knoflook schoon en snipper deze samen met de rode peper. Pel de garnalen en snijd de kip in blokjes. Was de spinazie en snijd de bosui in ringetjes. Snijd de kool. Kluts de eieren. Fruit in de wok de sjalot, knoflook en pepers. Snijd de Chinese kool en voeg deze toe samen met de kip en garnalen. Sambal, ketjap en eieren toevoegen en bakken tot het vocht is verdampt. Rijst toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Voeg als laatste de spinazie en bosui toe. Serveer de nasi met een gebakken ei en kroepoek.

Dit recept komt uit de aflevering over Bali van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker