De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nasi

Kook de rijst circa 10 minuten in ruim kokend water. Giet de rijst af, zet het vuur uit en schep de rijst terug in de pan. Leg de deksel op de pan en laat nog 10 minuten doorstomen. Laat de rijst daarna in een ovenschaal afkoelen.

30 min kooktijd
Nasi

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kook de rijst circa 10 minuten in ruim kokend water. Giet de rijst af, zet het vuur uit en schep de rijst terug in de pan. Leg de deksel op de pan en laat nog 10 minuten doorstomen. Laat de rijst daarna in een ovenschaal afkoelen.

Snijd de varkensschouder in blokjes van 2 centimeter en bak ze in een hete wok tot ze goudbruin kleuren. Schep het vlees uit de pan en leg op een bord. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien, wortel en prei in blokjes van 1 cm en hak de knoflook. Smoor de groente in de wok in het braadvet van het vlees tot ze glazig zijn.

Verhit een pannetje en verwarm het komijnzaad en korianderzaad. Voeg de verwarmde kruiden toe aan de groente en bak circa 1 minuut mee. Breng het geheel op smaak met trassi, ketjap en sambal. Voeg het vlees toe en bak circa 3 minuten mee. Breek de eieren boven de wok en bak de eieren al roerende mee. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg tenslotte de garnalen toe en bak even mee.

Garneer met bladselderij en serveer met kroepoek.

Bekijk hier alle tips van Andy McDonald.

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker