Kook de rijst circa 10 minuten in ruim kokend water. Giet de rijst af, zet het vuur uit en schep de rijst terug in de pan. Leg de deksel op de pan en laat nog 10 minuten doorstomen. Laat de rijst daarna in een ovenschaal afkoelen.
Snijd de varkensschouder in blokjes van 2 centimeter en bak ze in een hete wok tot ze goudbruin kleuren. Schep het vlees uit de pan en leg op een bord. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien, wortel en prei in blokjes van 1 cm en hak de knoflook. Smoor de groente in de wok in het braadvet van het vlees tot ze glazig zijn.
Verhit een pannetje en verwarm het komijnzaad en korianderzaad. Voeg de verwarmde kruiden toe aan de groente en bak circa 1 minuut mee. Breng het geheel op smaak met trassi, ketjap en sambal. Voeg het vlees toe en bak circa 3 minuten mee. Breek de eieren boven de wok en bak de eieren al roerende mee. Voeg de afgekoelde rijst toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg tenslotte de garnalen toe en bak even mee.
Garneer met bladselderij en serveer met kroepoek.
Bekijk hier alle tips van Andy McDonald.
Kook de rijst circa 10 minuten in ruim kokend water. Giet de rijst af, zet het vuur uit en schep de rijst terug in de pan. Leg de deksel op de pan en laat nog 10 minuten doorstomen. Laat de rijst daarna in een ovenschaal afkoelen.
0 reacties