Nacho’s met gegrilde kip en barbecuesaus

21
Makkelijk
Nacho’s met gegrilde kip en barbecuesaus

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kipfilet

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de kipfilet in plakjes. Smeer de reepjes in met olijfolie. Gril de kipreepjes om en om gaar in circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Barbecuesaus

  • Snijd de onder en bovenkant van de rode peper. Rol de peper tussen je handen om de zaadjes te verwijderen. Snijd de peper in stukjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de knoflook met de peper en het komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de balsamicoazijn en de tomatenketchup toe, breng aan de kook en laat de saus circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Nacho’s

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Rasp de cheddar.
  • Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en bestrooi met de cheddar. Bak de tortillachips in de oven circa 6 minuten tot de kaas gesmolten is.

Salade

  • Verwijder de kontjes van de little gem. Snijd de little gem fijn.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel schoon.
  • Snijd de bosui fijn.
  • Meng voor de salade de kip, little gem, paprika, zwarte bonen en bosui met elkaar.

Serveren

  • Verdeel de nacho’s over borden. Verdeel de salade over de nacho’s en lepel royaal de barbecuesaus eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Nacho's met gegrilde kip

  • 400 g kipfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 75 g oude cheddar
  • 0.5 zak tortillachips
  • 2 kropjes little gem
  • 1 paprikamix
  • 400 g zwarte bonen
  • 1 bosje bosui

Barbecuesaus

  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • 80 ml balsamicoazijn
  • 200 ml tomatenketchup

Extra nodig:

  • rasp
Nacho’s met gegrilde kip en barbecuesaus
Geef je waardering
21