Muhammara
Rooster de paprika’s en de pepertjes in de gasvlam tot ze zwartgeblakerd zijn. Bewaar ze in een gesloten plastic zakje tot ze afgekoeld zijn. Ontvel de paprika’s en pepers en verwijder de zaadlijsten. Rooster de komijnzaadjes circa 1 minuut in een droge koekenpan. Laat ze op een bord afkoelen. Halveer en pers de citroen. Meng paprika, pepertjes, noten, komijnzaad, paprikapoeder, granaatappelmelasse en een scheut olie in de keukenmachine. Breng op smaak met citroensap en zout. Voeg al roerende, beetje bij beetje de olie toe tot een dikke puree ontstaat. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Serveer de Muhammara met flatbread of Turkse pide Schenk er wat olijfolie over en granaatappelmelasse. Strooi als laatste wat komijnzaad over de muhammara.
Dessert
Maak de aardbeien schoon. Breng de tahini op smaak met honing. Schep alle ingrediënten in aparte schalen of kommen en serveer. Dip de aardbeien in de melasse of tahini-honing. Het dessert kan je naar smaak aanvullen met gedroogde vijgen, dadels en abrikozen op tafel.
Rooster de paprika’s en de pepertjes in de gasvlam tot ze zwartgeblakerd zijn. Bewaar ze in een gesloten plastic zakje tot ze afgekoeld zijn. Ontvel de paprika’s en pepers en verwijder de zaadlijsten. Rooster de komijnzaadjes circa 1 minuut in een droge koekenpan.
0 reacties