Mossels schoonmaken:
Was de mosselen in ruim koud water.
Verwijder kapotte of openstaande exemplaren.
Verwijder ook de “baard” aan de buitenkant van de schelp.
De groente snijden:
Snijd de prei in de lengte in vieren en vervolgens in repen.
Was de prei en laat uitlekken.
Schil de wortel en snijd in blokjes
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook
Was de bladselderij goed, pluk de bladeren en hak fijn.
De mosselen bereiden:
Verwarm een hoge pan en smelt hierin een klontje boter.
Fruit hierin prei, wortel, ui, knoflook en bladselderij circa 3 minuten.
Voeg de mosselen toe.
Hussel om en blus met de wijn.
Leg de deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur in circa 5-8 minuten gaar.
Schep de mosselen af en toe om, zodat alle mosselen gelijk gaar worden en open staan.
Mosterdsaus maken:
Roer de mosterd door de halvanaise.
Schenk de azijn en witte wijn bij.
Meng tot een dunne saus met een garde
Breng op smaak met zout en peper
0 reacties