De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mokka boomstam

70 MIN
Mokka boomstam

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig. Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel de bloem erdoor. Spatel de boter erdoor. Strijk het beslag gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het biscuit in de oven in 6-10 minuten goudbruin en gaar en laat het afkoelen. Leg ruim plasticfolie op het aanrecht en leg de plak biscuit, met het bakpapier naar boven, op de folie. Verwijder het bakpapier. Snijd een baan van circa 10 cm van de breedte van het biscuit en houd apart.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en 100 g suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen. Schenk de banketbakkersroom in een kom en laat afkoelen.

Mokkacrème
Kook voor de mokka-extract de espresso met de suiker in tot een siroop. Smelt de chocolade. Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg banketbakkersroom, mokka-extract en chocolade toe en roer tot de crème egaal van kleur is.

Mokkaboomstam
Bestrijk het biscuit met een laag mokkacrème en schep de overgebleven crème in een spuitzak met glad spuitmondje. Bestrooi met amarenakersen en pecannoten. Maak met behulp van de folie een strakke rol van het biscuit, draai de uiteindes is tegengestelde richting aan en knoop ze dicht. Herhaal dit met de achtergehouden baan biscuit en laat de rollen opstijven in de koelkast. Snijd de kleine rolletjes diagonaal doormidden en prik ze met behulp van cocktailprikkers vast op de bovenkant van de boomstam. Decoreer de boomstam met de overgebleven mokkacrème garneer naar eigen inzicht.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker