Moelleux au chocolat met frambozen

35
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
3 uur totale tijd

Ganache

Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit. Breng de slagroom met het vanillemerg aan de kook. Giet de warme room op de gehakte chocolade en roer samen met de boter tot een gladde ganache. Laat de ganache afkoelen. Schep de ganache in de spuitzak.

Frambozengranité

Verwarm het water en los er de suiker in op. Meng met de frambozenpuree en roer goed door. Giet uit in een diep blik en vries in. Roer regelmatig om met een vork tot een granité.

Marshmallow

Breng in een pan water, suiker en glucose aan de kook tot 127°C. Week de gelatine in ruim water. Klop de eiwitten stijf. Giet de warme suikerwater en giet langzaam het suikerwater erbij. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme eiwit en klop koud. Schep de marshmellow in een spuitzak.

Witte-chocoladekruim

Verwarm de oven voor 180°C. Mix de witte chocolade in de blender tot korrels. Meng met zout naar smaak en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de chocolade 5 minuten en laat afkoelen. Verkruimel de chocolade.

Chocoladebeslag

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en los er de gehakte chocolade in op. Klop de eieren en de eidooier met de suiker luchtig. Giet het chocoladebotermengsel op het ei en meng rustig door. Zeef de bloem en spatel de bloem erdoor. Giet het beslag in een spuitzak. Vet de kopjes in en besuiker de binnenkant. Spuit de kopjes voor de helft vol met het beslag. Spuit een dop ganache erin en spuit verder voor met het beslag. Bak de moulleux in de kopjes in circa 10 minuten op het bakrekje van de oven.

Opmaak

Zet een steker op bord en leg het chocoldekruim er omheen. Spuit de dopjes marshmellow op bord. Garneer met frambozen. Serveer met granité.

Ingredienten

6
Porties

Ganache

  • 1 vanillestokje
  • 150 g slagroom
  • 100 g pure chocolade
  • 20 g boter

Frambozengranité

  • 400 g frambozenpuree
  • 150 g suiker
  • 350 g water

Marshmellow

  • 500 g suiker
  • 175 g eiwit
  • 200 g water
  • 100 g glucose
  • 12 g bladgelatine

Witte chocoladekruim

  • witte chocolade
  • zout

Chocoladebeslag

  • 360 g boter
  • 360 g pure chocolade
  • 250 g ei
  • 130 g eidooier
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem

Opmaak

  • frambozen

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • extra suiker om te bestrooien
  • 2 spuitzakken
  • 6 koffiekopjes
Geef je waardering
35