De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Moelleux au chocolat met frambozen

Een cakeje met een warme, zachte chocoladekern. Moelleux au chocolate met frambozen is een stukje chocoladehemel!

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Moelleux au chocolate met frambozen

Bereidingswijze

Ganache

Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit. Breng de slagroom met het vanillemerg aan de kook. Giet de warme room op de gehakte chocolade en roer samen met de boter tot een gladde ganache. Laat de ganache afkoelen. Schep de ganache in de spuitzak.

Frambozengranité

Verwarm het water en los er de suiker in op. Meng met de frambozenpuree en roer goed door. Giet uit in een diep blik en vries in. Roer regelmatig om met een vork tot een granité.

Marshmallow

Breng in een pan water, suiker en glucose aan de kook tot 127°C. Week de gelatine in ruim water. Klop de eiwitten stijf. Giet de warme suikerwater en giet langzaam het suikerwater erbij. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme eiwit en klop koud. Schep de marshmellow in een spuitzak.

Witte-chocoladekruim

Verwarm de oven voor 180°C. Mix de witte chocolade in de blender tot korrels. Meng met zout naar smaak en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de chocolade 5 minuten en laat afkoelen. Verkruimel de chocolade.

Chocoladebeslag

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter en los er de gehakte chocolade in op. Klop de eieren en de eidooier met de suiker luchtig. Giet het chocoladebotermengsel op het ei en meng rustig door. Zeef de bloem en spatel de bloem erdoor. Giet het beslag in een spuitzak. Vet de kopjes in en besuiker de binnenkant. Spuit de kopjes voor de helft vol met het beslag. Spuit een dop ganache erin en spuit verder voor met het beslag. Bak de moulleux in de kopjes in circa 10 minuten op het bakrekje van de oven.

Opmaak

Zet een steker op bord en leg het chocoldekruim er omheen. Spuit de dopjes marshmellow op bord. Garneer met frambozen. Serveer met granité.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.