Deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed goed door elkaar tot een soepel samenhangend geheel. Maak een bal van het deeg en leg deze in een ingevette, schone kom en dek af met een schone vochtige theedoek. Laat de bal rijzen op een warme plek voor ongeveer 45 minuten of tot het in volume is verdubbeld.
Tomatensaus
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak de ui in de olijfolie. Bak de knoflook mee en voeg wat peper en zout toe. Voeg de tomaten uit blik of passata toe met de suiker. Laat indikken en blijf regelmatig blijven roeren.
Afwerking
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
Stap 2:
Rol het deeg uit tot een dunne pizzabodem. Steek er met de stekers vormpjes uit. Doe op elke pizza een beetje tomatensaus en verdeel gelijkmatig over de bodems. Bestrooi alle pizza’s met de geraspte kaas. En decoreer met de toppings.
Stap 3:
Bak de mini-pizza’s voor 15-20 minuten in de oven.
Meld je aan en praat mee