Millefoglie van filodeeg, chocolade, tiramisucrème en framboos

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Carmela in aflevering 11 van The Chefs' Line Nederland. 

Filokoekjes
Verwarm de oven voor op 180°C. Spreid 1 vel filodeeg uit. Smelt de boter en rasp de chocolade. Bestrijk het deeg met boter en bestrooi met chocolade. Dek af met het tweede vel deeg. Besmeer deeg met boter en steek rondjes uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de deegrondjes lichtbruin in de oven en laat vervolgens afkoelen.

Mascarponeroom
Klop de slagroom met wat van de suiker stevig. Klop in een andere kom de mascarpone met 100 g suiker. Voeg de afgekoelde espresso toe met marsala en nog een beetje suiker. Meng de room en mascarpone.

Chocolaatjes
Bak de hazelnoten in de oven of in een koekenpan krokant. Zet een pannetje op met een halve eetlepel water en de 20 g suiker, laat karamelliseren en voeg de hazelnoten toe. Laat afkoelen op een stuk bakpapier en maal met de keukenmachine. Smelt de chocoladefondant met een theelepel boter au-bain marie. Laat uitvloeien met behulp van een spatel op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de gemalen hazelnoten erover. Koel af in de koelkast en steek er daarna rondjes uit.

Serveren
Serveer alles op een bord en decoreer met frambozen en een muntblaadje.

Ingredienten

4
Personen

Voor de millefoglie met filodeeg

  • 2 grote vellen filodeeg
  • 100 g pure chocolade
  • 2 el gesmolten ongezouten roomboter
  • 200 ml slagroom
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 1 el espresso
  • 1 el Marsala
  • 100 g blanke hazelnoten
  • 0.5 el water
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 100 g pure-chocoladefondant
  • 30 g verse frambozen
  • 4 muntblaadjes
Geef je waardering
3