De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mihoen pad thai

Een heerlijk vegetarisch gerecht van paksoi, bosui en taugé gebakken in een kruidige Pad Thai saus geserveerd met een gebakken eitje en mihoen.

30 min kooktijd
Mihoen Pad Thai

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de mihoen.

Breng alvast een pan met 100 ml water aan de kook voor de saus.

De mihoen

Kook de mihoen in een pan met water gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Koud spoelen en laten uitlekken.

Pad Thai maken

Voeg de tamarinde pasta, chilisaus, sojasaus en bruine suiker toe aan de pan met 100 ml kokend water. Roer door tot de tamarinde pasta is opgelost. Pel en snipper de sjalotjes en pel en hak de knoflook grof. Was de paksoi, snijd het wit in kleine reepjes en snijd de groene bladeren ook in reepjes. Maak de bosui schoon door zand en worteltjes te verwijderen en snijd in stukje van circa 1 centimeter. Verhit olie in een wok en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de paksoi toe roerbak dit circa 3 minuten. Voeg de bosui en taugé toe. Voeg de mihoen en tamarinde saus toe. Roerbak dit alles nog circa 5 minuten.

De eieren bakken

Verhit olie in een pan. Breek het ei in de pan bak in circa 3 minuten gaar op middel matig vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker