Mihoen Pad Thai

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de mihoen.

Breng alvast een pan met 100 ml water aan de kook voor de saus.

De mihoen

Kook de mihoen in een pan met water gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Koud spoelen en laten uitlekken.

Pad Thai maken

Voeg de tamarinde pasta, chilisaus, sojasaus en bruine suiker toe aan de pan met 100 ml kokend water. Roer door tot de tamarinde pasta is opgelost. Pel en snipper de sjalotjes en pel en hak de knoflook grof. Was de paksoi, snijd het wit in kleine reepjes en snijd de groene bladeren ook in reepjes. Maak de bosui schoon door zand en worteltjes te verwijderen en snijd in stukje van circa 1 centimeter. Verhit olie in een wok en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de paksoi toe roerbak dit circa 3 minuten. Voeg de bosui en taugé toe. Voeg de mihoen en tamarinde saus toe. Roerbak dit alles nog circa 5 minuten.

De eieren bakken

Verhit olie in een pan. Breek het ei in de pan bak in circa 3 minuten gaar op middel matig vuur. Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Mihoen Pad Thai

  • 350 g mihoen
  • 3 el tamarinde pasta
  • 3 el chilisaus
  • 3 tl bruine suiker
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stuks paksoi
  • 3 bosuitjes
  • rijstolie
  • 200 g taugé
  • 4 eieren
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
16