Mihoen met spiegelei en tahini saus

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijstvermicelli volgens de gebruiksaanwijzing.


Groente

  • Snijd het donkergroene gedeelte van de prei.
  • Halveer het witte gedeelte van de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in stukjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de winterwortel in blokjes.
  • Verhit kokosolie in de wok en bak de knoflook en prei circa 3 minuten en voeg de wortel toe.
  • Voeg een scheutje water toe, bak nog circa 3 minuten en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rijstvermicelli in grove stukken en roer ze door de groente.
  • Voeg de taugé toe, roer goed door, zet het vuur uit en leg een deksel op de wok.


Tahinsaus

  • Verhit in een klein pannetje de tahini met een scheutje kokosmelk en blijf roeren.
  • Voeg een scheutje sojasaus toe en laat het op laag vuur warm worden.

Spiegelei

  • Verwarm een koekenpan.
  • Bestrijk de bodem met een beetje kokosolie en bak de eieren.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Mihoen met spiegelei en tahinisaus

  • 250 g rijstvermicelli
  • 1 prei
  • 2 rode paprika's
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 2 tl kokosolie
  • 100 g taugé
  • 3 el tahini (sesampasta)
  • 150 ml kokosmelk
  • sojasaus
  • 4 eieren
  • 6 augurken
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
0