

Bereidingswijze
30 minuten totale tijd
- Kook de rijstvermicelli volgens de gebruiksaanwijzing.
Groente
- Snijd het donkergroene gedeelte van de prei.
- Halveer het witte gedeelte van de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in stukjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Schil en snijd de winterwortel in blokjes.
- Verhit kokosolie in de wok en bak de knoflook en prei circa 3 minuten en voeg de wortel toe.
- Voeg een scheutje water toe, bak nog circa 3 minuten en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rijstvermicelli in grove stukken en roer ze door de groente.
- Voeg de taugé toe, roer goed door, zet het vuur uit en leg een deksel op de wok.
Tahinsaus
- Verhit in een klein pannetje de tahini met een scheutje kokosmelk en blijf roeren.
- Voeg een scheutje sojasaus toe en laat het op laag vuur warm worden.
Spiegelei
- Verwarm een koekenpan.
- Bestrijk de bodem met een beetje kokosolie en bak de eieren.
- Breng op smaak met zout en peper.
Ingredienten
4
Personen
Mihoen met spiegelei en tahinisaus
- 250 g rijstvermicelli
- 1 prei
- 2 rode paprika's
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- 2 tl kokosolie
- 100 g taugé
- 3 el tahini (sesampasta)
- 150 ml kokosmelk
- sojasaus
- 4 eieren
- 6 augurken
- zout
- versgemalen peper

Laat hier je reactie achter