De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mihoen met spiegelei en tahini saus

30 min kooktijd
Mihoen met spiegelei en tahini saus

Een recept van

Kasia Vermaire

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Kook de rijstvermicelli volgens de gebruiksaanwijzing.


Groente

  • Snijd het donkergroene gedeelte van de prei.
  • Halveer het witte gedeelte van de prei in de lengte, spoel de prei schoon onder de kraan en snijd de prei in stukjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de winterwortel in blokjes.
  • Verhit kokosolie in de wok en bak de knoflook en prei circa 3 minuten en voeg de wortel toe.
  • Voeg een scheutje water toe, bak nog circa 3 minuten en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rijstvermicelli in grove stukken en roer ze door de groente.
  • Voeg de taugé toe, roer goed door, zet het vuur uit en leg een deksel op de wok.


Tahinsaus

  • Verhit in een klein pannetje de tahini met een scheutje kokosmelk en blijf roeren.
  • Voeg een scheutje sojasaus toe en laat het op laag vuur warm worden.

Spiegelei

  • Verwarm een koekenpan.
  • Bestrijk de bodem met een beetje kokosolie en bak de eieren.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker