Bereiding
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de rigatoni in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en hou een beetje kookvocht apart.
Pel en snijd de rode ui en knoflook grof. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en fruit de rode ui en knoflook circa 4 minuten tot deze zacht en glazig zijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd grof. Maak de chilipeper schoon en snijd in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Voeg de paprika, de helft van de rode chilipeper en tomaten toe aan de pan en verwarm circa 10 minuten tot de groenten zacht zijn.
Verhit de grillpan. Snijd de courgette en aubergine in plakken en bestrijk met olijfolie. Rooster deze in circa 4 minuten gaar in de grillpan. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pureer het paprika- en tomatenmengsel glad met de staafmixer. Rasp de pecorino. Voeg 200 g van de ricotta en alle pecorino toe aan het paprika- en tomatenmengsel en roer tot pesto alla Calabrese. Breng op smaak met versgemalen peper.
Meng de rigatoni met de pesto en verdun eventueel met wat kookvocht.
Serveren
Garneer de mezzi rigatoni met pesto alla calabrese met de gegrilde groenten. Verdeel de rest van de ricotta, de rest van de rode chilipeper, de kappertjes en de basilicumblaadjes erover.
Meld je aan en praat mee