De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mexicaanse tortillataart

75 min kooktijd
Mexicaanse tortillataart

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tortillataart

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de maïskolven circa 25 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snijd de rode peper in dunne ringen.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de gerookte paprikapoeder, komijnzaad, cacaopoeder, kaneelpoeder en korianderpoeder toe en fruit circa 2 minuten. Voeg de aubergine, een scheutje olie, een beetje zout en versgemalen peper toe.
  • Snijd de maïs van de kolf.
  • Giet de kidneybonen af en spoel schoon.
  • Voeg de maïs en de kidneybonen toe aan de pan en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met de rasp van een halve limoen.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Rasp de cheddar en de jonge kaas.
  • Vet de springvorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een bloemtortilla. Besmeer de tortilla met een laagje zure room. Schep een laag vulling erop en verdeel een beetje avocado erover. Bestrooi met de geraspte kazen. Herhaal deze stappen tot de taartvorm vol is. Sluit af met een bloemtortilla met daarop een laagje zure room en geraspte kaas. Bak de tortillataart circa 30 minuten.

Guacamole

  • Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in grove stukken.
  • Pel en snijd de ui in grove stukken.
  • Pel en snijd de knoflook in grove stukken.
  • Snijd de rode peper in grove stukken.
  • Mix voor de guacamole in een staafmixerbakje de avocado met de ui, knoflook, rode peper, olie, het sap en de rasp van de limoen, koriander, een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Serveer de Mexicaanse tortillataart met de guacamole. 

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker