Tortilla’s
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Verdeel de tortilla’s over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de tortilla’s in de oven in circa 8 minuten krokant. Breek in grove stukken.
Mexicaanse courgettes
- Snijd de courgettes in blokjes.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de Mexicaanse kruiden circa 2 minuten. Voeg de courgettes toe en bak de courgettes in circa 6 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Garnalen
- Maak de garnalen schoon. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen om en om in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
Avocadocrème
- Halveer de limoen.
- Pluk de koriander.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit.
- Pureer in het bakje van de staafmixer de avocado’s, zure room, de helft van de koriander en het sap van een halve limoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de resterende limoen in partjes.
Serveren
- Verdeel de Mexicaanse courgettes en de grote garnalen over borden en lepel de avocadocrème eroverheen. Steek de tortilla’s in de avocado crème en strooi de resterende koriander en de jalapeno slices eroverheen. Leg de partjes limoen erop.
Mexico
Meld je aan en praat mee