Mexicaanse bonensoep
-
Schil en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor enkele minuten.
-
Snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de paprika en de gedroogde kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.
-
Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en het water toe aan de pan. Bren aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
-
Schep de bonenmix door de soep en laat kort mee warmen. Verdeel de soep over de kommen en garneer een lepel crème fraîche. Serveer met guacamole en quesadillas.
Guacamole
-
Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Snijd de cherrytomaten klein.
-
Prak de avocado’s in een kom. Voeg de tomaten toe samen met een scheutje olijfolie en het limoensap. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Quesadillas
-
Rasp de cheddar. Verdeel over een wrap.
-
Verdeel wat jalapenoplakjes over de kaas. Leg er een andere wrap bovenop.
-
Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Bak de quesadilla krokant tot de kaas is gesmolten. Bak de tweede quesadilla op dezelfde manier.
1 reactie