Mexicaans lepelbrood

4
Makkelijk

Bereidingswijze

70 minuten totale tijd

Mexicaans lepelbrood
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de chorizo in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de lente-uien in ringen. Breng het water aan de kook, voeg de polenta toe en laat al roerend circa 30 seconden doorkoken. Haal de pan van vuur en roer de boter, melk en de eieren door de polenta. Voeg de maïskorrels, chorizo, paprika, kidneybonen en lente-ui toe. Meng goed door en schenk het beslag in de ingevette bakvorm. Bak het brood in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.

Tip
Als je een brosser en hoger brood wil, voeg dan een theelepel bakpoeder toe.

Guacamole
Snijd de peper fijn en pluk en snijd de koriander fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn en meng de peper, koriander en de crème fraîche erdoor. Serveer de guacamole bij het brood.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Mexicaans lepelbrood

  • 150 g chorizo
  • 1 rode paprika
  • 100 g kidneybonen uit blik
  • 2 lente-uien
  • 210 g polenta
  • 500 ml water
  • 3 el boter
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 185 g maïskorrels uit blik

Guacamole

  • 1 rode peper
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 avocado
  • 125 ml crème fraîche

Extra nodig

  • aluminium bakvormpjes van 5-6 cm doorsnede of espressokopjes of andere bakvormen als bijv. muffinvormpjes
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
4