De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mediterrane vleestomaten uit de oven

30 MIN
Mediterrane vleestomaten uit de oven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels

  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.


Tomaten

  • Snijd de tomaten in achten.
  • Ris en hak de rozemarijn en de tijm fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng, in een ovenschaal, de tomaten met de rozemarijn, tijm, knoflook en een ruime scheut olijfolie en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Verkruimel de feta en meng erdoor.
  • Bak de tomaten circa 12 minuten in de oven.


Gemengde groente

  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de aardappels in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de champignons, ui en zongedroogde tomaatjes toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de doperwten toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met oregano, zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker