Mediterrane vleestomaten uit de oven

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels

  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en kook de aardappels in circa 5 minuten beetgaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.


Tomaten

  • Snijd de tomaten in achten.
  • Ris en hak de rozemarijn en de tijm fijn.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng, in een ovenschaal, de tomaten met de rozemarijn, tijm, knoflook en een ruime scheut olijfolie en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Verkruimel de feta en meng erdoor.
  • Bak de tomaten circa 12 minuten in de oven.


Gemengde groente

  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de aardappels in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de champignons, ui en zongedroogde tomaatjes toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de doperwten toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met oregano, zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Mediterrane vleestomaten uit de oven

  • 600 g kruimige aardappels
  • 3 vleestomaten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g fetakaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g champignons
  • 1 bos bosuitjes
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 200 g doperwten
  • 2 tl gedroogde oregano
Geef je waardering
0